Totaal aantal pageviews

woensdag 23 januari 2013

Havermoutpap met chocomelk

Nodig:
80 gram havermout
1 literfles chocomel(k)

Bereiding:
Giet de chocomelk in een pan en warm op.
Strooi er de havervlokken bij en breng het onder voortdurend roeren aan de kook.
Laat enkele minuten pruttelen.
Giet de pap in een kom die je eerst heb uitgespoeld met koud water en laat afkoelen.
Lekker als vieruurtje of dessert.

Je kan ook je chocomelk zelf maken.

Nodig:
1 liter halfvolle melk
50 gram witte fijne suiker
50 gram cacao

Bereiding:
Verwarm de melk op een laag vuur in een pan.

Meng de suiker en cacao en roer er 1 eetlepel lauwe melk dooreen. Blijf roeren tot alle klontjes zijn opgelost.
Schenk er al roerend nog enkele eetlepels lauwe melk dooreen. Voeg het cacaomengsel al roerend toe aan de
warme melk.
Laat de chocolademelk 1 minuut oplaag vuur koken.


Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten