Totaal aantal pageviews

zondag 20 januari 2013

Tam konijn


Nodig:

1 tam konijn 1 ui - 1 teentje knoflook - 3 worteltjes - 1 rode spaanse peper - 1/2 lt. rode wijn - 1 dl. cognac - 1 laurierblad - 1/2 theelepel gedroogde thijm - 2 kruidnagels - bakboter

Voorbereiding:

marinade:

ui, teentje knoflook en worteltjes in stukken snijden, rode wijn en cognac overgieten, spaanse peper, laurierblad, gedroogde thijm en kruidnagels bijvoegen.

Verdeel het konijn in stukken en overgiet met de marinade, laat minimum 12 uur staan, roer nu en dan om als het konijn niet volledig onderstaat.

Bereiding:


Haal het konijn uit de marinade laat het uitlekken en droog het af.

Laat de bakboter heet worden in een pan en kleur hierin de stukken konijn.

Giet de helft v.d. marinade bij en laat het konijn +- 1h 1/2 uur stoven op een laag pitje.

Dien op met kroketten of gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten