Totaal aantal pageviews

donderdag 29 oktober 2020

 


300 gr bloem

250 gr boter

200 gr suiker

4 eieren

10 gr bakpoeder

2 appels Elstar

1 zakje vanille suiker

abrikozenjam

geroosterd amandelschaafsel


Bereidingwijze


Verwarm de oven voor op 175 °C.

Suiker en eieren in de keukenmachine mixen, boter laten smelten, na

wat afkoelen mengen onder de suiker en eieren. Bloem en bakpoeder

ondermengen op lage stand mixen.

Schil de appels en verdeel ze in partjes.

Schep het beslag in de bakvorm en duw de appelpartjes in het beslag. Zorg dat je

de partjes niet te diep duwt, zodat ze na het bakken zichtbaar blijven.

Bak dit 60 minuten op 175 °C.



Als de cake klaar en afgekoeld is, besmeer hem dan met de abrikozenjam.

Amandelschaafsel roosteren in de oven en bestrooi de cake  met de geroosterde amandelen.

                       SMAKELIJK!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten