Nodig:
250 gr mascarpone250 gr halfvolle kwark
200 ml slagroom
250 gr poedersuiker
cacao poeder
schilfers pure chocolade
100 ml koffielikeur
250 ml sterke koffie
ong. 30 lange vingers
mixer
glazen schaal 21/21
Bereiding:
Zet de koffie, laat hem afkoelen in een kom en voeg de koffielikeur toe.
Klop de slagroom in een kom stijf met mixer. Voeg de mascarpone, kwark en poedersuiker toe en roer of klop alles door elkaar.
Dompel de helft v.d. lange vingers even in het afgekoelde koffiemengsel, en leg ze met de suikerzijde naar boven naast elkaar in een schaal. Doe de helft v.h. mengsel erover en herhaal het geheel nog een keer.
Strijk de bovenste laag glad en zet afgedekt in de koelkast. Bestrooi de tiramisu vlak voor gebruik met cacaopoeder en de chocolade schilfers.
De tiramisu is het lekkerst als hij 1 of 2 dagen van te voren is gemaakt.
SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten