Nodig voor 6 personen
2 eetlepels olijfolie
4 kipfilets, in stukken van ongev. 3 cm
1 potje (ongev. 300 gr) zongedroogde tomaten
4 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 bakje champignons (250 gr)
cayennepeper of chilipoeder
1 pak macaroni (500 gr)
zwarte peper uit de molen
zout naar smaak
1 theelepel paprikapoeder
Bereiding
Paprika ontpitten en in kleine reepjes of blokjes snijden.
In een grote pan of wok op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten en daarin de kip in 10 minuten bruin bakken, bestrooien met paprika, zwarte peper uit de molen en zout (naar smaak). Knoflook uitpersen en erdoor roeren en nogmaals 1 minuut bakken, paprikareepjes bijvoegen, champignons in schijfjes gesneden, zongedroogde tomaten en vleugje cayennepeper toevoegen en op een laag vuur 5 minuten laten bakken.
Ondertussen een grote pan met licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. De macaroni toevoegen, weer aan de kook brengen en de pasta in een open pan onder af en toe roeren beetgaar koken. Afgieten en laten uitlekken. Macaroni in de pan doen en alles onder elkaar mengen.
Opdienen en bestrooien met geraspte half belegen kaas.
Eet smakelijk!
Tip
Je kan ook een halve rode en halve gele paprika gebruiken.
Tip
Je kan ook een halve rode en halve gele paprika gebruiken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten