Lamsplakjes met couscous
Hoofdgerecht, 4 personen
Ingrediënten
- 500 g lamsbout
- 125 g couscous
- 1 wortel
- 2 uien
- 50 g rozijntjes
- 75 g gedroogde abrikozen
- 1 el vloeibare honing
- 4 cl olijfolie
- 50 g boter
- peper en zout
- 1 Spaans pepertje (piment)
- 1 potje saffraanpoeder
- kaneelpoeder
- 1 cl cider
- 2 cl frambozenazijn
- 1 dl vleesbouillon
- 30 g amandelschilfers
- 1 el sinaasappelschil (geconfijt)
- 200 g druiven, ontpit
Bereiden
1.De lamsbout in niet te dikke schijven snijden. Deze verder verdelen in lange reepjes.
2.De olie en de boter verhitten in een braadpan. Hierin de lamsreepjes aanbakken. Kruiden met peper en zout, kaneelpoeder en de honing. De vleesbouillon toevoegen, even omroeren en verder laten gaarsudderen.
3.De uien pellen en fijnsnijden. De wortel spoelen en schrapen en inschijfjes of blokjes verdelen. De ui en de wortel gaarstoven in een mengsel van olijfolie en boter. Tijdens het stoven een beetje water toevoegen. Van het vuur nemen, de rozijntjes en de abrikozen bijvoegen en laten zwellen.
4.De couscous koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Het saffraanpoeder bijvoegen en vervolgens het groenten-vruchtenmengsel erdoor mengen. Het geheel warm houden.
5.Een kwartier voor het opdienen de azijn en de in stukjes gesneden geconfijte sinaasappelschil toevoegen en goed mengen. Vlak voor het opdienen de ontpitte druiven en de amandelen toevoegen.
6.Het vlees en de couscous apart serveren.
Bronvermelding
De Vlaamse Keuken: 700 gerechten van eigen bodem
Geen opmerkingen:
Een reactie posten